Tríbeč - 1.január 2012, ne.



V rámci Rolandovej tradície novoročných túr sme sa tentoraz dohodli na kompromisnom riešení – vychádzke na Tríbeč. Pridal sa k nám aj Rudi. Z domu sme vyštartovali o deviatej ráno. Počasie bolo nevľúdne, hmla, mrholenie. Presný opak pekného slnečného počasia z predchádzajúceho dňa (našťastie som sa bol poprechádzať s Eddiem na Meškovom vrchu, aspoň niečo).
Od horárne Jedliny sme vyrazili o trištvrte na desať, rezkým krokom hore (hlavne Roland). Postupne sa ochladzovalo, vyššie bola pekná námraza na konároch, ale hlma zostala. Snehu veľmi málo, miestami sa trošku šmýkalo. Cestou sme si poobzerali val starovekého hradiska. Na vrchole sme boli cca o štvrť na dvanásť. Chvíľku sme pobudli, občerstvili sa. Bolo tam dosť neporiadku z nočnej oslavy Silvestra, dokonca prázdne fľaše od pálenky. Začalo nám však byť nepríjemne chladno, pobrali sme sa preto tou istou cestou dole. Za hodinku sme boli na Jedlinách.
Celý peší výlet nám trval asi tri hodiny (o hodinu menej ako udávali značky, čo svedčí o dobrom tempe). Po celý čas sme nestretli ani živej duše. Dobre sme sa prevetrali, lepšie nám chutil obed.

Počasie - zamračené, hmla, tep. -1 až 2°C
Účastníci - Róbert Nádaskay, Rudolf Nádaskay, Roland Nádaskay
Poznámky, postrehy -

Fotodokumentácia (výber):


© Text: Róbert Nádaskay, Foto: Roland Nádaskay, Róbert Nádaskay

HLAVNÁ STRÁNKA
TURISTIKA 2012