FC Nitra "B" - FK Spartak Vráble

4.kolo futbalovej II.ligy - skupina západ
25.august 2007, so.

Konečný výsledok 0:1 (0:0)
Góly: 71.Gonda (penalta 11 m)
Vylúčení: ŽK: Bernát - Mikuška, Turčan, Švajda; rozhodoval: Čižmár, 250 divákov

Zostavy:
Nitra "B": Tomáš Tujvel - Marián Bernát, Lukáš Ďuriš, Ján Harbuľák, Miroslav Kúth - Juraj Magyar (62.Tomáš Feješ), Róbert Glenda, Lukáš Hnilica (72.Marián Farkaš), Matej Guzmický, Ľuboš Kolár (62.Matúš Herud) - Marek Košút
Vráble: Oskar Straka - Ján Gonda, Milan Šándor (23.Peter Ťuťuris), Roman Sepeši, Stanislav Husár - Matej Švajda, Branislav Turčan, Martin Nozdrovický, Miroslav Tužinský - Norbert Toman (74.Milan Fekiač), Peter Mikuška (90+ Peter Bednár)

Keďže na zápase nitrianskej rezervy, za ktorú momentálne hráva aj Jano Harbuľák, som sa ešte pozrieť nebol, dnes je na to vhodná príležitosť. Vzhľadom na to, že má byť pekné počasie, väčšiu časť dňa strávim na cyklistike – plánom je Veľký Inovec. Na ten sa mi napokon nepodarilo dostať a po obchádzke cez Vráble a Úľany nad Žitavou som mal čo robiť, aby som ten futbal stihol.
Po urputnom zápase s vetrom prichádzam do Nitry okolo piatej, no ešte bežím kúpiť lístky na zajtrajšie corgoňligové stretnutie s Petržalkou a zastavujem sa aj v krčme – hrdlo mám úplne suché. Na samotný zápas sa teda dostavujem až o 17:21 hodín, hra je už v plnom prúde. Hrá sa na „jednotke“, tréningovom ihrisku, ľudí je pomerne dosť, najmä z Vrábeľ. Aj moje miesto na nitrianskej polovici bolo obkolesené fanúšikmi hostí, no atmosféra sa nevyznačovala agresivitou, iba občas podaktorí skríkli na hlavného arbitra.
Aktivita stála zo začiatku na strane domácich, no chýbala efektivita. Navyše rozhodca neodpískal penaltu, keď súboj Košúta s Tužinským posúdil ako regulárny. Vrábľania sa potom museli obísť bez zraneného Šándora, no napriek tomu do druhého polčasu zvýšili aktivitu a preniesli hru pred bránku Nitry. Gólman rezervy Tujvel si poradil so šancami Mikušku a Švajdu, ktorý si pri ďalšom pokuse dopomohol rukou, takže miesto gólu videl kartu. Počas prestávky sa mužstvá odobrali do šatní a veľký počet divákov smerujúc k bufetom tiež dejisko zápasu opustil.
V druhom dejstve sa na „moju“ stranu presunuli Vrábľania, no ich brankára Straku domáci zamestnávali len sporadicky, príležitosti sa rezervistom ponúkali predovšetkým pri rohových kopoch. Približne po hodine hry sa Tujvel zaskvel pri strele hosťujúceho Tomana. Po strete obrancu Kútha s Tomanom rozhodca odpískal spornú jedenástku, ktorú s prehľadom premenil Gonda. Hostia potom dvakrát takticky striedali a v nadstavenom čase ešte Tujvela ponaťahoval Tužinský.
Hoci Vrábľania v úvode prezentovali nespokojnosť s prostredím, napokon sa na vedľajšej hracej ploche radovali z víťazstva. Naopak „béčku“ Nitry a tiež samotnému Janovi, ktorý aj pri svojom poslednom zápase na „jednotke“ odchádzal s mužstvom porazených, šťastie nepriniesla – v susedskom derby o čelo tabuľky rezerva podľahla Spartaku Vráble a zároveň utrpela prvú prehru v aktuálnom ligovom ročníku.

Hlasy:
Marián Süttö (tréner Nitry "B"): „Prehrali sme si to sami, v hlavách, naši mladí chlapci ale musia prejsť práve takýmito zápasmi, aby z nich boli futbalisti.“
Dušan Liba (tréner Vrábeľ): „Na tréningovom ihrisku sa hralo v tréningovom tempe, vyhrali sme zaslúžene. Okrem penalty sme mali ďalšie štyri šance.“

Výsledky ostatných zápasov 4.kola: FC ŠKP Dúbravka - MFK Topvar Topoľčany /2:2/, FK Púchov - FK Rača /4:0/, AFC Nové Mesto n.V. - PŠC Pezinok /3:0/, OTJ Moravany n.V. - MFK Vrbové /0:0/, ŠK SFM Senec - FC Spartak Trnava "B" /4:1/, ŠK Slovan Bratislava "B" - FC Artmedia Petržalka "B" /1:3/, FK Slovan Nemšová - FC DAC 1904 Dun.Streda /3:1/

Zajtra druholigové derby: rezerva hostí Vráble!
Nitra, 24.augusta 2007 - Na vedľajšom ihrisku FC Nitra sa bude v sobotu od 17:00 hod. bojovať o prvé miesto v druhej lige! Futbalisti nitrianskeho B mužstva si na Spartak Vráble robia poriadny zálusk a v derbystretnutí chcú jednoznačne vyhrať. „Po úspešnom vstupe do súťaže panuje v kabíne výborná nálada. Pevne verím, že to bude platiť aj po zajtrajšku,“ povedal na úvod pravý bek nitrianskej rezervy Juraj Magyar, ktorý verí, že okresné derby priláka na štadión čo najviac ľudí. „Hrá sa síce na „jednotke“, no napriek tomu všetci veríme, že príde veľa divákov. Dokonca som počul, že sem má prísť päťsto Vrábeľčanov,“ dodal Magyar, ktorému v kabíne nepovedia inak ako Mady.
„Myslím si, že lepšiu pozvánku pre divákov sme ani nemohli urobiť. Vyhrali sme všetky tri zápasy, z toho dva vonku, takže na domácej pôde rozhodne nebudeme chcieť v tejto štatistike zaostať. Je pravda, že Vráble majú skúsené mužstvo, také však mala aj Trnava, Vrbové či Dunajská Streda a predsa sme dokázali povyhrávať,“ vysvetlil Glenda, ktorý sa v poslednom domácom zápase s Vrbovým dvakrát zapísal do streleckej listiny.
Rovnako dva presné zásahy má v prebiehajúcej sezóne na konte aj defenzívny stredopoliar Lukáš Hnilica. „Máme za sebou kvalitnú prípravu, po ktorej je každý súper zdolateľný. S víťazným cieľom vybehneme na trávnik aj zajtra, vyhecovaní budeme o to viac, že súperom budú neďaleké Vráble,“ zavelil do útoku kapitán Hnilica, ktorý za doterajšími víťazstvami vidí prácu celého kolektívu.
Nitrianski „béčkari“ sú v sobotu odhodlaní nastoliť v druholigovej tabuľke poriadok: posadiť sa na čelo a Vrábľom zmazať nulu pri inkasovaných góloch.


Fotodokumentácia (výber):





© Text: Roland Nádaskay, Foto: Roland Nádaskay

HLAVNÁ STRÁNKA
ŠPORT